038 - 453 32 58

Alle diensten van Fysiotherapie Bagijneweide

Bij onze fysiotherapiepraktijk in Zwolle zijn verschillende therapeuten werkzaam, elk met hun eigen specialisaties. Hierdoor kunnen wij u een breed pakket aan diensten aanbieden en dus een behandeling op maat. Hier leest u meer over onze diensten, van standaard fysiotherapie tot orthomoleculaire therapie en incontinentietherapie.

Fysiotherapie
Natuurlijk kunt u bij onze praktijk terecht voor traditionele fysiotherapie om klachten aan uw bewegingsapparaat te verlichten en leren voorkomen. De behandeling wordt hierbij precies aangepast aan uw lichaam en uw persoonlijke situatie, maar bestaat in het algemeen uit advies en lichamelijke oefeningen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, waarbij de nadruk ligt op de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam en specifiek op de werking van de wervelkolom. Tijdens een manueeltherapeutische behandeling wordt gebruikgemaakt van mobilisaties, waarbij een lichaamsdeel bewogen wordt, en manipulaties, waarbij een korte drukimpuls wordt gegeven in de eindstand van een mobilisatie.

Adem- en ontspanningstherapie
Lichamelijke problemen die samenhangen met een verhoogde spanning kunnen verlicht worden met ademtherapie en/of ontspanningstherapie. Bij ademtherapie leert u op een natuurlijke, ontspannen manier te ademen, wat bijdraagt aan ontspanning. Ontspanningstherapie draait om het leren omgaan met gespannenheid op zowel fysiek als mentaal gebied.

Haptotherapie
Als u het contact bent verloren met uw eigen gevoelsleven, kan haptotherapie uitkomst bieden. U leert beter aan te voelen wat uw lichaam u allemaal vertelt met behulp van specifieke oefeningen onder begeleiding van uw therapeut. Ook gaat u een gesprek aan om zo de oorzaak van uw klachten te achterhalen en deze gericht aan te kunnen pakken.

Orthomoleculaire therapie
Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelmethode die het zelfherstellend vermogen van uw lichaam ondersteunt. Het uitgangspunt van deze methode is dat uw lichaam de juiste moleculen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Gezonde voeding is daarvoor essentieel. Zo krijgt u op basis een uitgebreid consult en eventueel laboratoriumonderzoek een voedings- en leefstijladvies. Wij combineren orthomoleculaire therapie vaak met fysiotherapeutische en/of haptotherapeutische behandelingen.

De McKenziemethode
De McKenziemethode is specifiek bedoeld om nek- en rugklachten die geen duidelijke oorzaak hebben aan te pakken. Hierbij wordt een verband gelegd tussen uw symptomen en uw houding en bewegingspatronen. Aan de hand hiervan krijgt u advies en oefeningen mee, waar u zelf in uw dagelijks leven mee aan de slag kan zonder verdere begeleiding van een fysiotherapeut.

Incontinentietherapie
Als u last heeft van ongewenst urineverlies, kan oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut in bepaalde gevallen uitkomst bieden. Aan de hand van een onderzoek krijgt u advies aangereikt omtrent oefeningen, uw houding en beweging en uw toiletgedrag.

Wilt u meer weten over een van onze fysiotherapeutische diensten? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Bagijneweide in Zwolle.

0
Feed

Schrijf een reactie