038 - 453 32 58

 • 03/07/2023 0 Opmerkingen
  Meer over orthomoleculaire therapie

  Soms zijn er gezondheidsproblemen waar geen duidelijke oorzaak voor gevonden wordt. Of misschien zit je gewoon niet goed in je vel, maar heb je moeite om aan te wijzen wat er mis is. Dit is waar orthomoleculaire therapie van pas komt; een eeuwenoude geneeswijze waarbij het gehele lichaam als systeem wordt bekeken. Lees hier meer

  Lees meer
 • 03/06/2023 0 Opmerkingen
  Wat is leefstijl therapie?

  Veel lichamelijke en geestelijke klachten zijn het resultaat van een ongezonde levensstijl. Het is makkelijk om te vervallen in een onregelmatig slaapritme, te veel suikers en bewerkte voedingsstoffen te eten en daarnaast ook nog eens weinig te bewegen. Als deze levenswijze leidt tot lichamelijke klachten, kan leefstijl therapie helpen om zelf te werken aan een betere gezondheid.

  Lees meer
 • 03/05/2023 0 Opmerkingen
  Hoe kom ik bij de fysiotherapeut?

  Bij pijnklachten kan de huisarts of specialist je doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Maar wist je dat je zelf ook een afspraak kan maken? Fysiotherapie is er voor het verhelpen van problemen met het bewegingsapparaat, maar kan ook preventief worden ingezet. Denk hierbij aan de voorbereiding voor een operatie.

  Lees meer
 • 19/10/2022 0 Opmerkingen
  Wat is haptonomie?

  Haptonomie, ontwikkeld door een Nederlandse fysiotherapeut, is volgens de omschrijving in de Dikke van Dale een therapeutische begeleidingsvorm waarbij voelen voorop staat. Centraal hierbij staan het weer in contactkomen met zichzelf, met de eigen emoties, gevoelens en met het eigen lijf. Het woord haptonomie komt van oorsprong uit het Grieks. Hapsis = gevoel en nomos = wet. Haptonomie betekent dan ook letterlijk de wet van het gevoel.

  Lees meer