038 - 453 32 58

 • 08/12/2020 0 Opmerkingen
  Incontinentietherapie bij urineverlies

  Incontinentie, of het ongewild verliezen van urine, is een veelvoorkomende aandoening. Het wordt vaak vooral in verband gebracht met ouderdom, maar het komt werkelijk in alle leeftijden voor. In totaal wordt er geschat dat zo’n 15 procent van de mensen in westerse landen last heeft van urineverlies. Gelukkig zijn er verschillende therapieën en behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij deze vervelende aandoening.

  Lees meer
 • 02/07/2020 0 Opmerkingen
  Wat is manuele therapie en hoe kan het u helpen?

  Manuele therapie is een specialistische vorm van fysiotherapie die zich richt op het verlichten en oplossen van bewegingsgerelateerde problemen. De nadruk ligt hierbij op het behandelen van functiestoornissen in uw gewrichten, spieren en zenuwen. De manueel therapeut is een afgestudeerd fysiotherapeut die een extra specialistische opleiding voor manueel therapeut heeft gevolgd. In deze professionele opleiding leert de fysiotherapeut alles over wetenschappelijke diagnostiek, therapie en specialistische manuele en communicatieve vaardigheden. De manueel therapeut van Fysiotherapie Bagijneweide in Zwolle kan u daarom helpen bij het oplossen van pijnklachten en bewegingsbeperkingen.

  Lees meer
 • 06/01/2020 0 Opmerkingen
  Haptotherapie

  Zit je niet goed in je vel en kun je wel wat meer balans in je leven hebben? Wanneer je mentaal niet goed in je vel zit, kan haptotherapie uitkomst bieden. Het concept van haptonomie is afgeleid van de combinatie van de klassieke Griekse term hapsis, wat aanraking, gevoel, sensatie, tact betekent en het woord nomos, wat wet, regel en norm betekent. Haptonomie is een benadering die gericht is op de ontwikkeling van menselijke affectieve en sociale relaties. Het werd ontwikkeld in de jaren vijftig en zestig door de Nederlander Frans Veldman, die oorspronkelijk fysiotherapeut was. Bij Fysiotherapie Bagijneweide uit Zwolle kun je terecht voor intensieve haptotherapie-sessies die jou weer in contact brengen met jezelf. Wat houdt haptotherapie eigenlijk in? Dat lees je hier.

  Lees meer
 • 10/12/2019 0 Opmerkingen
  Orthomoleculaire therapie

  In 1968 introduceerde gerenommeerd wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”. Ortho komt van het Griekse woord Orthis wat juist, recht of gezond betekent. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen in het lichaam. Een mond vol, maar wat is orthomoleculaire therapie nu eigenlijk? De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Bagijneweide zetten het voor jou op een rijtje.

  Lees meer