038 - 453 32 58

 • Adem- en ontspanningstherapie
  14/04/2021 0 Opmerkingen
  Adem- en ontspanningstherapie

  Meestal sta je er niet bij stil, bij je ademhaling. Dag in, dag uit haal je, grotendeels onbewust, adem, zodat je zuurstof binnenkrijgt die je nodig hebt om te kunnen leven. Dit wordt gestuurd door het ademhalingscentrum in onze hersenen. Echter niet iedereen haalt op dezelfde manier adem en er kunnen omstandigheden zijn, zoals spanningen, die ervoor zorgen dat onze adembeweging geen ontspannen beweging is. Ons ademhalingscentrum reageert op stressfactoren en zorgt vervolgens dat je sneller, maar ook oppervlakkiger ademhaalt. Hierdoor ‘verversen’ we te vaak en krijgen we minder zuurstof binnen dan dat we nodig hebben. Ook daalt de hoeveelheid koolzuurgas in ons bloed omdat we hier te veel van uitademen. Duurt dit te lang, dan raakt ons ademhalingssysteem ontregeld en blijven we oppervlakkiger en dus verkeerd ademen.

  Lees meer
 • 08/12/2020 0 Opmerkingen
  Incontinentietherapie bij urineverlies

  Incontinentie, of het ongewild verliezen van urine, is een veelvoorkomende aandoening. Het wordt vaak vooral in verband gebracht met ouderdom, maar het komt werkelijk in alle leeftijden voor. In totaal wordt er geschat dat zo’n 15 procent van de mensen in westerse landen last heeft van urineverlies. Gelukkig zijn er verschillende therapieën en behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij deze vervelende aandoening.

  Lees meer
 • 02/07/2020 0 Opmerkingen
  Wat is manuele therapie en hoe kan het u helpen?

  Manuele therapie is een specialistische vorm van fysiotherapie die zich richt op het verlichten en oplossen van bewegingsgerelateerde problemen. De nadruk ligt hierbij op het behandelen van functiestoornissen in uw gewrichten, spieren en zenuwen. De manueel therapeut is een afgestudeerd fysiotherapeut die een extra specialistische opleiding voor manueel therapeut heeft gevolgd. In deze professionele opleiding leert de fysiotherapeut alles over wetenschappelijke diagnostiek, therapie en specialistische manuele en communicatieve vaardigheden. De manueel therapeut van Fysiotherapie Bagijneweide in Zwolle kan u daarom helpen bij het oplossen van pijnklachten en bewegingsbeperkingen.

  Lees meer
 • 06/01/2020 0 Opmerkingen
  Haptotherapie

  Zit je niet goed in je vel en kun je wel wat meer balans in je leven hebben? Wanneer je mentaal niet goed in je vel zit, kan haptotherapie uitkomst bieden. Het concept van haptonomie is afgeleid van de combinatie van de klassieke Griekse term hapsis, wat aanraking, gevoel, sensatie, tact betekent en het woord nomos, wat wet, regel en norm betekent. Haptonomie is een benadering die gericht is op de ontwikkeling van menselijke affectieve en sociale relaties. Het werd ontwikkeld in de jaren vijftig en zestig door de Nederlander Frans Veldman, die oorspronkelijk fysiotherapeut was. Bij Fysiotherapie Bagijneweide uit Zwolle kun je terecht voor intensieve haptotherapie-sessies die jou weer in contact brengen met jezelf. Wat houdt haptotherapie eigenlijk in? Dat lees je hier.

  Lees meer