038 - 453 32 58

Hoe kom ik bij de fysiotherapeut?

Bij pijnklachten kan de huisarts of specialist je doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Maar wist je dat je zelf ook een afspraak kan maken? Fysiotherapie is er voor het verhelpen van problemen met het bewegingsapparaat, maar kan ook preventief worden ingezet. Denk hierbij aan de voorbereiding voor een operatie.

De fysiotherapeut richt zich op het functioneren van het bewegingsapparaat. Door pijn of schade kan het zijn dat de beweging beperkt is. Blessures, slijtage of overbelasting zijn mogelijke oorzaken voor pijn of verminderde beweging. Zodoende kan men fysiotherapie inzetten bij rugpijn, pijn in de nek en schouders, maar ook bij pijnlijke handen, voeten of gewrichten.

Het is een misverstand dat je alleen voor fysiotherapie in aanmerking komt bij pijnklachten. De therapie is ook effectief om de beweeglijkheid van het lichaam te behouden zij chronische ziekte. En wie een zware operatie moet ondergaan, kan door fysiotherapie revalideren om sneller en beter te herstellen. Sterker nog, de fysiotherapeut kan van dienst zijn ter voorbereiding op een operatie. Door vooraf aan de conditie te werken, zal de revalidatie na een operatie voorspoedig verlopen.

 

Afspraak maken zonder doorverwijzing

Een huisarts kan je doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Maar ook zonder doorverwijzing kan men een afspraak maken voor fysiotherapie. Bel of mail met de praktijk voor fysiotherapie in jouw regio voor een afspraak. In sommige gevallen zal een intakegesprek nodig zijn voor de behandeling kan beginnen. Let op: voor specialistische fysiotherapie is een doorverwijzing van de huisarts of chirurg soms wel nodig. Afhankelijk van de zorgverzekeraar, wordt fysiotherapie over het algemeen vergoed uit de aanvullende verzekering.

 

Fysiotherapie zonder doorverwijzing in Zwolle

Om een afspraak te maken voor fysiotherapie in Zwolle, is bij Fysiotherapie Bagijneweide geen doorverwijzing nodig. Vul het online contactformulier in om meer informatie op te vragen over de werkwijze. Neem telefonisch contact op om direct een afspraak in te plannen.

0
Feed

Schrijf een reactie