Behandelmogelijkheden bij Fysiotherapie Bagijneweide Zwolle

Fysiotherapie Bagijneweide bestaat uit vier therapeuten, die samen een breed spectrum aan specialisaties beheersen. Door een probleem vanuit meerdere oogpunten te bekijken, krijgen wij dieper inzicht in de oorsprong van het probleem. Hier heeft u als cliënt voordeel van.

Adem- en ontspanningstherapie

Veel problemen zijn terug te brengen naar de ademhaling. Door stress of psychische hindernissen komt het vaak voor dat mensen hun ademhaling niet in volle capaciteit gebruiken. Meestal gaat dat onbewust. Hierdoor houdt de cliënt bepaalde spieren continu aangespannen, wat op de lange termijn extra stress en vaak pijn oplevert. Bij ademtherapie herstellen we het natuurlijke, rustige ademhalingsritme. Houding, beweging en aandacht spelen daarin een rol.

Meer informatie

Orthomoleculaire therapie

De juiste moleculen in uw lichaam. Daar draait het om bij orthomoleculaire therapie. Voeding is daarbij de grondslag. Door middel van laboratoriumonderzoek van uw bloed of afvalstoffen onderzoeken we op welke punten verbeteringen mogelijk zijn. Deze therapie wordt onder andere toegepast bij artrose, artritis, osteoporose, fibromyalgie, diabetes en bij sportletsels. We gebruiken het ook als toevoeging op andere vormen van fysiotherapie. Omdat het vaak even zoeken is waar uw klachten vandaan komen, duurt het eerste consult 1 tot 1,5 uur.

Meer informatie

De McKenziemethode

Bij de McKenziemethode draait het erom dat de patiënt zo snel mogelijk onafhankelijk wordt van de fysiotherapeut. U leert hierbij herhaling van de pijn of blokkade te voorkomen. Dit gebeurt vanuit de visie dat kleine veranderingen in houding en bewegingspatronen de druk van bepaalde punten in het lichaam afhalen. Hierdoor vindt herstel plaats, en wordt het lichaam als geheel sterker en weerbaarder. Een lagere kans op herhaling, dus.

Meer informatie

Incontinentietherapie

Incontinentieis ongewild verlies van urine en/of ontlasting.
Dat kan variëren van weinig tot zeer veel. De meeste mensen hebben last van
urine-incontinentie. Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie. De
bekendste vorm is stress-urine-incontinentie, dat wil zeggen: ongewild
urineverlies bij plotselinge drukverhoging in de buik, zoals bij opstaan,
bukken, tillen, hoesten, lachen of sporten.

Meer informatie

Haptotherapie

Haptotherapie beoogt het herstel van het voelen. Van het werkelijk
in contact zijn met jezelf, je situatie en je omgeving. Haptotherapie
leert je voelen dat je lichaam je een heleboel vertelt. Over wat je wilt
en wat je kompas is. Over wat goed voelt en wat niet en daar naar
kunnen handelen. Zie website: haptotherapie-kappenburg.nl

Meer informatie